יום ראשון, 26 בינואר 2020

המדריך לזכויות עובדים


היציאה לעולם העבודה מחייבת את כל המועסקים לא רק להיכנס לעולם תובעני ותחרותי במיוחד אלא גם להכיר את זכויותיהם ולשמור על מעמדם מול המעסיקים.
החוק בישראל אמנם כולל זכויות רבות, אולם כדי לקבל את הזכויות הללו יש להוכיח שאכן מתקיימים יחסי עובד מעביד.

מה כוללים יחסי עובד מעביד

הפרמטרים לקביעת יחסי עובד מעביד הם מקום העבודה, נחיצות העובד לארגון, משך השעות שבהן מועסק העובד, כלי העבודה, אופן הפיקוח על העובד ומשך ההתקשרות עמו. בשאלה האם מתקיימים יחסי עובד מעביד מכריע בית המשפט לפי התמונה הכללית שעולה מתוך כל הפרמטרים האם התקיימו יחסי עובד מעביד.

עבודת נשים

החוק הישראלי מבקש לחתור לשוויון וכחלק מכך נחקקו חוקים בנושא העסקת נשים. זה כולל אי אפליה בקבלה לעבודה, איסור על פיטורין בשל היותה אישה ו/או בשל היותה אימא, מתן זכות  לעובדת לשמור על הריונה בסוד עד לחודש החמישי להיריון, איסור פיטורין בהיריון, בחופשת הלידה וחודשיים לאחריה, מתן אפשרות להיעדר מספר שעות קבוע במהלך ההיריון לצורך בדיקות ומעקב רפואי בתשלום מלא וללא סנקציות, מתן אפשרות להיעדר לצורך טיפולי פוריות ואיסור על פיטורין בתקופה זו.

פיטורין

כדי להגן על עובדים קובע החוק תקנות מיוחדות לגבי פיטורין ופיצויי פיטורין החל מאופן ביצוע ההליך וכלה בעילות שונות לפיטורין שמקנות זכויות פיטורין לעובד גם אם הוא מתפטר. זה כולל נישואין או גירושין, הרעת תנאים, מעבר דירה ועוד.

פיצויי פיטורין- המדריך לזכויות עובדים

גם אופן החישוב של פיצויי פיטורין טומן בחובו מחלוקות שונות סביב השאלה מה מחושב בפיצויים ומה לא. החישוב הכללי הוא משכורת אחת לכל שנת עבודה, אולם בפועל פרמטרים ושאלות רבות עולות סביב חישוב הפיצויים כמו למשל  האם בונוסים, עמלות, הטבות ונסיעות אמורים להיכלל בחישוב? כיצד נעשה החישוב במקרה של משרה חלקית שאינה קבועה? מה הדין לגבי שינויים במשרה בתקופת העבודה ומשתנים נוספים. בנוסף, נשאלת השאלה לגבי התחשיב הסופי עם סיום יחסי העבודה לרבות פדיון ימי החופשה, ההבראה ועוד.
לאור המורכבות במקרה של משתנים רבים חשוב להתייעץ עם גורם מקצועי שיוכל לסייע לכם לערוך את החישוב לפי זכויותיכם בחוק.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה