מתי מומלץ לפנות לייעוץ משפטי בתחום דיני העבודה
פוטרתם ממקום העבודה באופן לא חוקי? מה עושים עכשיו
פיטורים עלולים להגיע כרעם ביום בהיר ולהפוך את חייו של אדם במאה שמונים מעלות. בחלק מן המקרים, ייתכן שעצם סיום ההעסקה איננו חוקי, או שהאופן שבו הוא נעשה – איננו על פי הנדרש בחוק. במצבים כאלה, העובד שפוטר יכול להתייעץ עם עורך דין לדיני עבודה ולפעול למיצוי זכויות העובד שלו, אשר גם אם לא יובילו להשבתו לתפקידו – ייתכן שייגרמו לקבלת פיצוי כספי הולם, אשר יסייע לו רבות לממן את עצמו עד שישתלב במשרה חדשה.
פיטורים שאינם חוקיים
סיום העסקה שאינו עומד תחת דרישות החוק, הוא מקרה שבו אסור למנהל לפטר את העובד ובכל זאת הדבר נעשה. במצבים מסוימים ובפרט כאשר העובד איננו בקיא בזכויותיו וממילא חש נחיתות לעומת ההנהלה, הפיטורים אכן יוצאים לדרך ללא כל התנגדות, על אף שהם כאמור אינם חוקיים.
דוגמה לכך היא כאשר אישה בהיריון מקבלת מכתב פיטורים: החוק אומר כי אין לפטר אישה הרה החל מיום העבודה הראשון שלה.
ייעוץ משפטי בתחום דיני העבודה נדרש במצב כזה, על מנת לסייע לאישה להמשיך ולעבוד באותו המקום, או לחילופין לקבל פיצוי כספי מספיק גבוה, יציאה לחופשה בתשלום או כל פתרון אחר שיעזור לה לייצר הכנסה בתקופה רגישה ומאתגרת שהיא עומדת בפניה.
פיטורים שלא בוצעו על פי דרישות החוק
לכל עובד שקיבל הודעת פיטורים, גם אם היא לחלוטין מוצדקת, לכאורה – שמורה הזכות להשמיע את קולו בפני ההנהלה. הליך זה נקרא שימוע ומטרתו להעניק לעובד הזדמנות להיאבק על מקומו בארגון.
במידה שעובד מקבל הודעת פיטורים מיידית ללא זימון מקדים לשימוע, מדובר במהלך שאיננו חוקי ובהתנהלות קלוקלת של ההנהלה, הנובעת פעמים רבות מחוסר רצון "להתעסק" עם העובד הזה יותר, אלא לסלקו בהקדם האפשרי. גם במקרים כאלה, מומלץ לשכור עורך דין מומחה לצורך קבלת ייעוץ משפטי בתחום דיני העבודה ולהביא לקביעת מועד לשימוע, בטרם הפיטורים ייצאו לפועל. הייעוץ נועד בכדי להכין את העובד לניסוח טענותיו בצורה ממוקדת ומדויקת.
כאשר דבריו של העובד כוללים הבאת טיעונים משכנעים המבוססים על עובדות בשטח, ייתכן בהחלט שהאיום להפסקת ההעסקה תבוטל, או לכל הפחות תבוצע תוך שהעובד מרגיש שהוא בא לידי ביטוי ומימש את זכויותיו.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה